Notice: Trying to access array offset on value of type null in /data/sites/web/slagerijsteennl/www/wp-content/themes/websquad-webshop/partials/image.php on line 5

Onze visie: diervriendelijk vlees met een zo klein mogelijke voetafdruk

Onze visie: diervriendelijk vlees met een zo klein mogelijke voetafdruk

24 april 2021

Bij Slagerij Steen zijn wij al vanaf het begin bezig met bewust vlees. Wij proberen altijd een zo goed en eerlijk mogelijk product te creëren en zullen ook altijd ons uiterste best doen om zo weinig mogelijk verspilling te hebben. Zo worden de botten die we overhouden na het uitbenen van het vlees gebruikt voor de soep, evenals het zwoerd.  Een betere basis voor een soep is er vrijwel niet. Daarnaast hebben wij nauw contact met onze leveranciers die zich ook in de regio bevinden, zodat de vervoerskosten laag blijven.

Het Aerlanderveen Rund

Ons runderen lopen in Ter Aar en zijn daar dan ook te bewonderen. Op de weides in het groene hart! Deze vrouwelijke roodbonte verbeterde runderen worden pas op 4,5 jarige leeftijd geslacht nadat ze 2x gekalfd hebben. Deze manier van veehouden geeft het vlees een ouderwets volle smaak en is bovendien fijn van draad en supermals. Al onze Aerlanders hebben een uniek paspoort waarin alles wordt bijgehouden wat voeding en eventuele medicatie betreft.

Het Beemsterlant’s varken

Het Beemsterlant’s varken is een bijzondere varkenshouderij die bekend staat om haar streekproducten. Hun bijzondere zorg, liefde, de ruimte voor de dieren en vooral de goede voeding zorgen voor de unieke smaak van het vlees, een echte culinaire beleving. Het Beemsterlant’s varken is een bedrijf welke werkt met korte lijnen. Zo levert de akkerbouw het graan wat in het voer verwerkt wordt en het stro voor de huisvesting van de dieren. De mest van de varkens wordt uiteindelijk weer gebruikt in de akkerbouw en zo is de cirkel weer rond. Ook is het bijzonder om te weten dat deze varkenshouderij elke dag geopend is voor bezoekers om zelf te ervaren hoe eerlijk het proces nou eigenlijk echt is.

De Gildehoen scharrelkip

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot gebracht. De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat uit deze granen. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars. Met de Gildehoen koopt u een puur pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij kippenvlees. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd.

 

Mocht u nu vragen hebben over dit allemaal schroom niet om ons aan te spreken in de winkel! Wij zijn enthousiast dat we een eerlijk product kunnen leveren en staan daarom ook altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

Wij maken gebruik van cookies Wij willen je bezoek aan onze website zo gemakkelijk en persoonlijk mogelijk maken, hiervoor gebruiken we verschillende technieken, waaronder ook cookies. Deze plaatsen we om de website te laten functioneren & analyseren.

Ok