Notice: Trying to access array offset on value of type null in /data/sites/web/slagerijsteennl/www/wp-content/themes/websquad-webshop/partials/image.php on line 5

Dry Aged rundvlees

Dry Aged rundvlees

24 november 2020

Wat is dry Aging?

Dry agen is een eeuwenoude ambacht die door middel van tijd en een gecontroleerd rijpingsklimaat het rundvlees zijn ultieme potentie laat bereiken. Dry aging is een bereidingswijze waarbij een deel van het vocht in het vlees verdampt om zo een geconcentreerde smaak te creëren. Naast het concentreren van de smaak resulteert dry agen ook in een extra mals stukje vlees. De van nature aanwezige enzymen breken het spierweefsel af, wat zorgt voor ultiem mals vlees. Het dry agen van vlees zorgt dus voor een eindproduct wat zowel malser als smaakvoller is dan vóór deze bereiding.

Is het vlees normaal niet zacht genoeg?

Jazeker wel. Wij gebruiken voor onze dry aged kast een speciaal soort rund uit Ierland die wat meer gemarmerd is met vet. Dit wordt gedurende het rijpingsproces steeds minder zichtbaar, maar hierdoor is de smaakbeleving intenser dan bij een heel mager stukje rundvlees zoals van onze vrouwelijke roodbonte (De aerlander).

Dry aged rundvlees komt het best tot zijn recht op de barbecue. Daarop kunt u het vlees heerlijk garen tot een kern van 45-48 graden d.m.v. vleesthermometer en u kunt uw gasten zullen verbluft zijn door een prachtig stuk vlees. Het vlees is ook prima in de oven te bereiden door het vlees eerst aan beide kanten mooi dicht te schroeien in de pan en daarna zachtjes door te garen in de oven.  Voor meer vragen hierover kunt u altijd onze slagers in de winkel benaderen voor een advies op maat.

Wij maken gebruik van cookies Wij willen je bezoek aan onze website zo gemakkelijk en persoonlijk mogelijk maken, hiervoor gebruiken we verschillende technieken, waaronder ook cookies. Deze plaatsen we om de website te laten functioneren & analyseren.

Ok